Др. Ненад Ракић интерниста нефролог рођен је у Пожаревцу 18.11.1955.г. Медицински факултет, специјализацију интернет медицине и субспецијализацију нефрологије завршио је у Београду.

Одбранио је рад са темом: "птимена перитонеумске дијализе у Здравственом центру Пожаревац у периоду 1985. - 1990." под менторством Проф. Др. Видосаве Нешић. Пуни радни стаж провео је у служби за дијализу ОБ Пожаревац као начелник службе. Нажалост, заслужене пензионерске дане није доживео јер га је злокобна болест победила и отела од најмилијих. Остаће нам у сећанју као велики лекар и хуманиста, веран и одан пријатељ, стручан и сусретљив руководилац, који је нама млађима давао пример поштеног и посвећеног радника. Недостајаће нам и његове критике и похвале, недостајаће нам руководилац који је налазио решенја и својим ауторитетом знанјем и стручношћу уливао сигурност свима нама. Отишао је напрасно да нисмо могли да му кажемо све оно што смо желели и планирали, тако да му сада упућујемо велику захвалност што нам је све ове године био колега, руководилац, учитељ и пре свега пријатељ.

Због немогућности да комеморацију и последњи поздрав обавимо уживо пренећемо последње поруке његових пријатеља и сарадника онлајн.


Последњи поздрав нашем драгом колеги Здравку Маринковићу, Вишем физиотерапеуту у пензији кога смо неизмерно поштовали. У нашим срцима остаје празнина и туга. Остају успомене, памтићемо га као доброг домаћина, вредног, радног и међу колегама омиљеног.Радмило Станковић је рођен 23.06.1952. год. у Пожаревцу. Основну, а потом и средњу медицинску школу завршио у Пожаревцу. Након завршене средње школе запослио се у Љубљани у Клиничком центру, на одељењу ортопедије. Од 1979. год. радио је у Општој болници Пожаревац на одељењима: урологија, психијатрија и дерматовенерологија. Као радник и колега био је цењен.

Ожењен, одац две ћерке. Био је надарен да шије, кува, меси. Волео је сатове, навијао за Црвену звезду.

Нека му је вечна слава.

 

 

IT ODSEK - OBP