Бесплатни превентивни прегледи биће организовани током наредног викенда у здравственим установама браничевског округа, тачније у недељу, 3. новембра од 8 до 16 часова.

Прегледи ће се обављати према следећем распореду:

-          У Општој болници Пожаревац пацијентима ће бити доступни неуролошки и офталмолошки прегледи на по два пункта, а жене  ће моћи да обаве и мамографски преглед ( важи за жене старости од 40 до 70 година и које нису радиле мамаографију у последњих годину дана).

-          У Дому здравља Пожаревац на четири места ће се вршити мерење крвног притиска, исто важи и за ЕКГ, а у овој установи, такође, ће се мерити ниво шећера у крви и радити мамографски прегледи (важи за жене старости од 40 до 70 година и које нису радиле мамаографију у последњих годину дана).

-          У огранку ДЗ у Костолцу на једном пункту моћи ће да се измери крвни притисак, ниво шећера у крви и уради ЕКГ.

-          У Дому здравља Голубац пацијенти ће моћи да измере крвни притисак, ниво шећера у крви и ураде ЕКГ- на два пункта.

-          У Дому здравља Кучево радиће се идентичне анализе као у Голупцу и Костолцу, на  једном пункту. Исте анализе и прегледи биће доступни пацијентима и у Дому здравља у Малом Црнићу, где ће се радити у по две амбуланте.

-          У Дому здравља Велико Градиште крвни притисак ће бити мерен на три пункта, ЕКГ на три, мерење нивоа шећера у крви,такође, на три места (зграда ДЗ Велико Градиште и амбуланте у Мајиловцу и Средњеву). Такође,  у згради ДЗ пацијенти, који буду желели, ће моћи да обаве преглед код очног лекара.

Подсећамо, у претходној акцији превентивних прегледа, у недељу 22. септембра, у Општој болници у Пожаревцу и гравитирајућим домовима здравља прегледана су 533 пацијента и обављено је 1198 прегледа.

 

 

IT ODSEK - OBP