Тренутно лепо време погодује, између осталог, и сређивању круга Опште болнице Пожаревац

У акцији превентивних прегледа, у недељу 22. септембра, у Општој болници Пожаревац и гравитирајућим домовима здравља прегледана су 533 пацијента и обављено је 1198 прегледа.

Општа болница Пожаревац је набавила нову опрему којом ће моћи да пружи више услуга пацијентима као и подигне укупни квалитет својих услуга. Конкретно овом приликом представљен је нов бронхоскоп и ултразвучни апарат за очно одељење.

Акција бесплатних превентивних прегледа се наставља и одржаће се у недељу, 22. 09. 2019. године, и као и до сада Општа болница Пожаревац учествује у обављању превентивних прегледа свих заинтересованих лица. Да би се преглед обавио потпуно бесплатно није неопходно здравствено осигурање нити заказивање термина.

Бесплатни превентивни прегледи биће организовани током наредног викенда у здравственим установама браничевског округа, тачније у недељу, 3. новембра од 8 до 16 часова.

Прегледи ће се обављати према следећем распореду:

-          У Општој болници Пожаревац пацијентима ће бити доступни неуролошки и офталмолошки прегледи на по два пункта, а жене  ће моћи да обаве и мамографски преглед ( важи за жене старости од 40 до 70 година и које нису радиле мамаографију у последњих годину дана).

-          У Дому здравља Пожаревац на четири места ће се вршити мерење крвног притиска, исто важи и за ЕКГ, а у овој установи, такође, ће се мерити ниво шећера у крви и радити мамографски прегледи (важи за жене старости од 40 до 70 година и које нису радиле мамаографију у последњих годину дана).

-          У огранку ДЗ у Костолцу на једном пункту моћи ће да се измери крвни притисак, ниво шећера у крви и уради ЕКГ.

-          У Дому здравља Голубац пацијенти ће моћи да измере крвни притисак, ниво шећера у крви и ураде ЕКГ- на два пункта.

-          У Дому здравља Кучево радиће се идентичне анализе као у Голупцу и Костолцу, на  једном пункту. Исте анализе и прегледи биће доступни пацијентима и у Дому здравља у Малом Црнићу, где ће се радити у по две амбуланте.

-          У Дому здравља Велико Градиште крвни притисак ће бити мерен на три пункта, ЕКГ на три, мерење нивоа шећера у крви,такође, на три места (зграда ДЗ Велико Градиште и амбуланте у Мајиловцу и Средњеву). Такође,  у згради ДЗ пацијенти, који буду желели, ће моћи да обаве преглед код очног лекара.

Подсећамо, у претходној акцији превентивних прегледа, у недељу 22. септембра, у Општој болници у Пожаревцу и гравитирајућим домовима здравља прегледана су 533 пацијента и обављено је 1198 прегледа.

Између Опште болнице Пожаревац и Јавног Комуналног Предузећа Пожаревац, сачињен је Уговор којим се регулише пословно техничка сарадња а чији је предмет преузимање покојника преминулих у ОБП.

АРХИВА

Архива раније објављених вести, докумената и других садржаја је и даље доступна на линку "АРХИВА"

IT ODSEK - OBP